MENU

De bruiloftplanning… Je hebt hem bijna af, maar ineens valt het je op: er is nog een heel gat in de middag! Hoe ga je die opvullen? Lees hieronder de 5 leukste tips om je bruiloft ’s middags mee te vullen voor je daggasten!

1. Spelletjes

Met stip op nummer 1, vanwege het groepsgevoel én heel budgetproof: spelletjes! Je kunt het zo gek niet bedenken. Denk aan stoelendans en touwtrekken, of zet een sjoelbak neer: alles is mogelijk! Is oud hollandse spellen spelen met chique trouwkleding aan niet zo jouw ding? Je zou ook kunnen overwegen om iedereen zijn favoriete bordspel mee te laten nemen, zoals mens-erger-je-niet, monopoly of 30 seconds. Zo kunnen daggasten elkaar zelfs beter leren kennen wanneer je een diverse groep genodigden hebt!

Wil jij je gasten niet opzadelen met nog meer vragen, en wil je graag je bruiloftsbudget een beetje creatief gebruiken, dan zou je bijvoorbeeld ook bij de lokale kringloop kunnen kijken voor wat leuke spellen. Vaak hebben die een flink assortiment aan spellen voor een leuke prijs en kun je op die manier meer spellen kopen voor minder geld! Win-win 😉 

Jan-Willem en Kimke hebben tijdens hun bruiloft deze tip opgevolgd. Benieuwd naar hun verhaal?

2. Karaoke

In Japan kun je op elke hoek van de straat wel een tentje vinden waar je kunt karaoke zingen. In Nederland is het een minder bekend fenomeen, maar dat maakt het niet een minder leuke activiteit. Een karaoke set kun je voor een dag huren en is daarmee ook super handig als je daggasten een uiteenlopende muzieksmaak hebben.. Iedereen die wilt, mag zijn of haar nummer uitkiezen en iedereen die dat stom vindt… Die moet zelf maar de microfoon pakken! 

3. Salsa dansen

Als je net als ik fan bent van Spaanse Netflixseries, dan weet je dat daar ook vaak dansscènes zijn. Ik stel me dan zo voor dat ik daar zelf op die dansvloer sta, soepel in de heupen en zo’n dans uitvoer… Helaas voor mij kan ik niet zo dansen, maar hoe leuk zou het zijn om dat te leren? Toen een van mijn vriendinnen vorig jaar ging trouwen, was er voor de daggasten een salsa workshop ingepland ’s middags tijdens de bruiloft. Zodat er ’s avonds, als de dj draait, goed gedanst kan worden. En of die voetjes van de vloer gingen ’s avonds! Het feest was in een strandpaviljoen, een echte strandbruiloft dus, en we dansten op blote voeten tot ver na zonsondergang. 

Wat extra leuk is aan een cursus salsa, is dat de bruiloftsgasten ’s avonds ook direct mee kunnen dansen. Geen excuus voor een saaie feestavond, maar gelijk pit erin! 

4. Workshop

Hoewel salsa dansen stiekem misschien ook wel onder workshops valt, vind ik toch dat het kopje workshop echt iets anders is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een barista cursus? Iedereen houdt van goede koffie! Of een cursus handletteren, waarmee je als gast zo je eigen naamkaartje voor het diner ’s avonds kunt creëren. (Zorg wel dat je de tafelindeling van te voren al vast hebt staan, anders moet de ceremoniemeester misschien wel mensen gaan teleurstellen… 😉 ) Of huur een kunstenaar in, die je gasten leert te illustreren en vervolgens van elke gast een portret kan tekenen. Heb je gelijk een tof bedankje van de bruiloft om mee te geven bij het afscheid!  

Gerben en Benthe hebben hun namen laten handletteren op hun koffiebekers. Meer zien? Check: https://kayleefotografeert.nl/hete-zomerse-landelijke-bruiloft-in-ede/

5. Wijnproeverij / cursus cocktail shaken

Last, but definitely not least… Een wijnproeverij of een cursus cocktails shaken. 

Hoe leuk is dat? Een wijnproeverij met een selectie wijnen die je ’s avonds tijdens je diner ook aan de gasten kunt serveren. Of een cursus cocktails shaken waarbij de bruidsgasten een aantal cocktails leren bereiden die ze vervolgens ook ooit thuis nog eens kunnen namaken. Nog leuker: een signature cocktail verzinnen die speciaal voor de bruiloft is samengesteld. 

Wil je een origineel trouwbedankje meegeven? Dan kun je er voor kiezen om de ingrediënten van jullie cocktail (exclusief de drank) mee te geven aan je gasten. Zo heb je een unieke cocktail die thuis nagemaakt kan worden met een bijzondere en liefdevolle herinnering aan jullie trouwdag.

De voordelen: het geeft mensen een onderwerp om over te praten, want smaken verschillen. Weg met ongemakkelijke stiltes of gebrek aan gespreksstof. Plus: het is origineel en doorgaans erg lekker.

Nadeel: geniet, maar drink met mate. Iets wat op een bruiloft soms nog wel eens wordt vergeten.. Nu is een bruiloft vaak de plek waar je eens niet rekening hoeft te houden met het openbaar vervoer (of überhaupt vervoer) en/of sluitingstijden en aangezien de kater later komt, is dat op een bruiloft vaak wel het laatste waar je aan denk. Maar als bruidspaar wil je tijdens jouw mooiste dag geen gedoe. Dus mocht je overwegen om een wijnproeverij of cursus cocktails shaken in te plannen op jullie trouwdag, bedenk dan van te voren goed hoe je dat zou willen aanpakken. Overleg desnoods met de leverancier, die kan je daarin zeker voorzien van goede tips en adviezen. 

En als je dit wel tof vindt voor jullie bruiloft, maar je drinkt bijvoorbeeld zelf geen alcohol, dan kun je ook nog overwegen om de cursus cocktail shaken in een cursus mocktail shaken te veranderen. Geen alcohol en daarmee ook gelijk uitermate geschikt voor als je bijvoorbeeld kinderen op de bruiloft hebt rondlopen!

Styling en bloemen: https://www.thebridalblush.nl
Stationery: https://www.studionaokies.nl

Meer inspiratie?

Geïnspireerd geraakt door deze tips en nog op zoek naar een fotograaf? Ik ben nog beschikbaar in 2020! Klik hier voor de trouwbrochure en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Reacties
SLUIT