MENU

19 oktober. De herfst was al bijna een volle maand in gang. Toch was er op de dag dat Ianthe en David gingen trouwen niet veel van te merken. Sterker nog: het leek eerder op een hele mooie nazomerse dag dan hoe ik mij herfst altijd voorstel. Namelijk: guur, koud en vaak regenachtig. Niks van dat alles dus. Dit beloofde een prachtige herfstbruiloft te worden.

Hanke en ik verzamelden rond het middaguur bij Ianthe en David thuis, waar een heel relaxte Ianthe open deed. Geen drukte in hun huis, enkel een vriendin van Ianthe die assisteerde en wij die het tafereel vastlegden. Oh, en de konijnen. De grote kleine vriendjes die lekker rondhuppelden in hun hok.

Nadat de bruidsjurk is aangetrokken, is het tijd om naar de sterrenwacht te rijden, want daar zal de first look plaatsvinden. Het was druk, Utrecht was een bouwput rondom de sterrenwacht en we waren er eerder dan David. Toch wel een beetje zenuwachtig, omdat we niet willen dat David Ianthe al spot voordat het tijd is voor de first look, stonden we te wachten tot we zo’n oude zachtblauwe volkswagen busje zagen aankomen. En jawel, na ongeveer 10 minuten wachten zagen we daar in de verte een glimp van die oh zo gewilde trouwauto: daar kwam David! Terwijl Hanke David zo positioneerde dat we een mooie first look konden krijgen zonder al te veel voorbijgangers (want die waren er in veelvoud!) kon Ianthe alvast spieken naar het pak van David.

Na de first look is het tijd voor de fotoshoot die we rondom de sterrenwacht en het volkswagen busje hadden, wat we afsloten met een kop koffie bij een superleuk en knus koffietentje. Daar binnenkomen was voor veel mensen niet alledaags en we trokken dan ook overal veel bekijk. Op het moment dat we de trouwauto moesten parkeren voor die kop koffie (hij kan natuurlijk niet al die tijd midden op straat blijven staan) stond er een zelfs een stel toeristen op ons te wachten om een foto te maken met de bruid en bruidegom!

Na een fijne pauze dankzij de kop koffie (tip: plan ook zo’n koffiebreak in, you won’t regret it!), reden we richting Molen de Ster, waar we tot de feestavond zullen verblijven. De ceremonie was in een oude houtzaagmolen en er was een bijzondere buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand: Dirk Zeelenberg voltrok het huwelijk! En er was niet alleen een bijzondere babs, ook de styling was buitengewoon prachtig! Dankzij de talentvolle Anne van Midden van Inspire Styling, werd de trouwlocatie omgetoverd tot een klein paradijsje te midden van de drukke stad.

Met heel wat lachsalvo’s tijdens de ceremonie en 2x een volmondig “ja”, was het een feit: David en Ianthe zijn getrouwd! Tijd voor bruidstaart en champagne. Bijzonder: de taart was volledig vegan! En nee, je kon het echt niet proeven. De taart smaakte heerlijk! Na de borrel was het uiteraard tijd voor groepsfoto’s en een rondleiding door de molen, want op zo’n unieke plek trouwen en geen rondleiding krijgen over de geschiedenis… Dat kan natuurlijk niet!

Na het diner was het tijd voor het feest, wat op net zo’n bijzondere plek als de ceremonie was: de sterrenwacht waar we aan het begin van de middag de foto’s hebben gemaakt, diende nu vanbinnen als decor voor de feestavond. Inclusief een foodtruck met ijsjes buiten (met echt heerlijk ijs!) en lekkere hapjes binnen, was de avond met recht een feest te noemen.

 

En terwijl binnen iedereen de voetjes van de vloer stond te swingen, was het voor ons tijd om naar huis te gaan…. Gelukkig hebben we de foto’s nog! 🙂

Foto’s in opdracht van Hanke Arkenbout (www.hankearkenbout.com)

Taart door Lisa Jansen (https://taartenvanjansen.com/)

Styling door Anne van Midden Inspire Styling (https://www.inspirestyling.com)

Jurk: vintage (via https://lauradols.nl/)

Comments
Add Your Comment

SLUIT