MENU

6 September 2019. Nadat zij voor de wet al op 25 juni 2018 in het huwelijksbootje zijn gestapt (waar ik door middel van een loveshoot die dag ook een klein beetje onderdeel van mocht zijn) is het vandaag tijd voor de kerkelijke inzegening van Kimke & Jan Willem.

Het is ongeveer 10 uur ‘s morgens als ik arriveer in Wapenveld (bij Zwolle). Precies op tijd, want er werd al druk heen en weer gelopen door de familieleden van Kimke. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de bruiloft (de inzegening) te houden in de achtertuin van de oom en tante van Kimke. Maar door omstandigheden kon dat helaas niet doorgaan en weken we uit naar de tuin van kennissen, die voor een dag was omgetoverd tot een soort festivalterrein inclusief pagodetenten!

Gelukkig was de optie tot first look wel mogelijk in de prachtige achtertuin. Maar eerst moest er aangekleed worden. Zowel Kimke als Jan Willem kleedden zich aan in hetzelfde huis, wat soms voor nogal wat hilariteit zorgde (zie je mij al rennen tussen de keuken en de woonkamer?). De tante van Kimke had de woonkamer omgetoverd tot een ware trip down memory lane voor Kimke. De hoeveelheid aandacht en liefde die in die kamer is gestopt was in alles te voelen. (Later vertelde de tante dat de woonkamer dagen lang verboden terrein was, omdat zij dit plekje aan het creëren was, wow!)

Kimke vertelde mij dat zij een enorm bijzondere band met haar oma had, iets wat ze eigenlijk niet had hoeven uitleggen. Toen oma de kamer inkwam om te kijken naar het eindresultaat, hield niemand het meer droog!

De first look werd gehouden in de tuin, waar iedereen stond mee te leven met hun moment. Te leuk!

Na nog wat foto’s in de tot lovesuite omgebouwde caravan, is het tijd voor de fotoshoot in het bos. We rijden naar Wapenveld en het neefje en nichtje van Kimke gaan mee als assistenten. Tijdens de shoot begint het langzaamaan te druppelen, maar ze zijn stoer en laten zich er niet door uit het veld slaan!

Als we aankomen bij de plek voor het feest, staan de gasten ons al op te wachten en na een warm welkom en koffie met taart is het tijd voor een fijne middag vol spelletjes, stukjes en vooral gezelligheid. Ik heb nog nooit zo’n relaxte bruiloft meegemaakt!

Na alle stukjes is het tijd voor de groepsfoto en die hadden we geen minuut later moeten nemen, want terwijl iedereen op z’n plek ging staan begon het wederom te druppelen. Dat werd harder en harder en nét voor de hoosbui losbarstte stond de hele groep op de foto en konden we gauw schuilen voor de regen!

Na het diner is het tijd voor de kerkelijke ceremonie in een prachtige kerk. De dominee woont net als het bruidspaar in Den Haag en dat is te merken aan zijn accent. 😉 Als de ceremonie is afgelopen, is het tijd voor een erehaag met bellenblaas en dan zit het er voor mij helaas al weer op.

Met een warm gevoel en koude tenen keer ik huiswaarts, wat een fijne dag!

Comments
Add Your Comment

SLUIT