MENU

Afgelopen vrijdag, een van de meest warme dagen van dit jaar, trouwden Lynnet en Ruben.

Mijn dag begon bij de bruidegom, waar het een gezellige drukte was. Papa, mama, tante, oom, zussen, aanhang: iedereen leek zich al te hebben verzameld in het huis van Lynnet en Ruben in Hoorn, waar Ruben zijn pak aantrok.

Nadat ik de voorbereidingen bij Ruben had vastgelegd, was het tijd om door te rijden naar Bovenkarspel, waar Lynnet verbleef. Een oase van rust vergeleken bij de voorbereidingen bij Ruben, maar zéker niet minder gezellig!

Met tijd te kort en veel te doen, was het tijd om de trouwjurk aan te trekken en de final touch aan de makeup te doen. Er was supergoed nagedacht over alle details en het was zo’n feestje om dat te mogen vastleggen, dat ik bijna vergat dat het niet alleen daar om gaat 😉 Nadat Ruben Lynnet kwam ophalen in een poepiechique Rolls Royce als trouwauto, vertrokken we naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De temperatuurmeter in mijn auto was inmiddels de 30 graden gepasseerd en het was dan ook enorm warm. Gelukkig is het Zuiderzeemuseum aan het water (je zou het niet zeggen..) en had ik van te voren flink wat flesjes water meegenomen zodat niemand zou uitdrogen. Na wat toffe foto’s al lopend door het museum heen, was het tijd voor het ja-woord!

Midden in het Zuiderzeemuseum (het is deels een openlucht museum) staat een heel schattig kerkje die ook beschikbaar is voor trouwceremonies. En terwijl de bruid en bruidegom onder toeziend oog van de bezoekers naar binnen lopen voor de ceremonie, luiden de medewerkers de kerkklokken. Love it!

Na het ja-woord was het tijd om te hydrateren met een borrel en een stukje bruidstaart. Net buiten de museummuren, staat een huis waar men kan dineren aan lange tafels en borrelen op de binnenplaats (of binnen). Het Peperhuis is een oud monument dat ook onderdeel is van het Zuiderzeemuseum. Het was nog steeds zo warm, dat de borrel naar buiten verplaatste en de mensen daar hun verkoeling zochten samen met hun drankje.

De diner tafels waren volledig coronaproof gemaakt, met netjes 1,5 meter uitgemeten tussen de verschillende huishoudens. En terwijl iedereen aan tafel zat te genieten van het heerlijke eten, werden er zo nu en dan speeches gehouden en anekdotes opgerakeld.

En doordat de dag zo ontzettend zonnig was, beloofde het laatste uur zon ook een bijzonder moment te worden. Lynnet en Ruben hadden op mijn aanraden gekozen om ook nog een fotoshoot te hebben bij ondergaande zon, een golden hour shoot. In de haven van Enkhuizen, net naast het Zuiderzeemuseum, hebben we vervolgens de zon zien zakken in de zee (of nouja, achter de huizen), waarna we onze spullen pakten en vertrokken naar de laatste stop van de dag: hun eigen achtertuin!

Hier sloten ze hun bijzondere en liefdevolle dag omringd door alle bruidsgasten: familie, vrienden, kennissen. Allemaal deelden ze een ding: de liefde voor de bruid en bruidegom. En met die voelbare liefde, sloot ik de dag af met een grote glimlach. Wat een dag.

De foto’s hieronder zijn een kleine sneakpeek van de dag. 🙂

Reacties
Vul jouw reactie in

SLUIT