MENU

7 September 2019. Dat was de dag waarop W & S trouwden. Een hele relaxte dag die om half 3 ‘s middags direct begon bij de Vergulden Eenhoorn, waar de laatste hand aan de make-up werd gelegd en de voorbereidingen werden getroffen om dé jurk aan te trekken. Dé jurk waar straks het ‘ja’ woord in zou worden gezegd tegen haar man.

Toen ik uitstapte was het een beetje regenachtig en nat. Ik hoopte dat de rest van de dag enigzins droog zou blijven, aangezien het grootste gedeelte van de bruiloft buiten in de tuin van de Vergulden Eenhoorn zou plaatsvinden.

Terwijl ik bij de suites aan de zijkant van de locatie aanbelde (je kunt dus overnachten bij de Vergulden Eenhoorn, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over vervoer naar huis of hotel, hoe chill!) was er al flink wat bedrijvingheid. De voorbereidingen vind ik stiekem een van de leukste dingen om te fotograferen: er hangt een spanning voor de dag, hoe gaat mijn aanstaande eruit zien? Wat vindt hij/zij van mij? Gaat het allemaal goed komen? (Spoiler: ja!)

De first look van W&S was tijdens de ceremonie. En wat voor een! De ceremonie was vanwege het wisselvallige weer binnen, maar de liefde die je door de speeches heen hoorde legden een deken van warmte over iedereen heen. Enorm persoonlijke toespraken van beide families waarbij soms de tranen over de wangen rolden van het lachen. (Fun fact: de ambtenaar van de burgelijke stand van Amsterdam die het officiële gedeelte deed had ik de week ervoor tijdens een andere bruiloft ook mogen fotograferen!)

Nadat het ja-woord was gegeven en de ringen waren uitgewisseld (evenals de kus), was het tijd voor een borrel! Geen bruidstaart, gewoon direct wine o’clock. Heerlijk! Ik hou er zo van wanneer mensen hun dag indelen zoals zij dat willen, zonder zich wat aan te trekken van tradities of dingen die zogezegd moeten. Het is jullie dag, dus het zijn ook jullie keuzes!

Tijdens de borrel werden er opnieuw een aantal speeches gegeven waarbij ook hier weer heel hard gelachen werd. Tussendoor hadden we tijd voor een aantal (groeps)foto’s en zo ging de middag langzaam over in de avond, waarbij er een walking dinner was met een aantal kleine gerechtjes.

Uiteindelijk werd het kouder en verplaatsten we naar binnen, waar het dessert in wederom kleine gerechtjes werd geserveerd en waar een aantal grappige verhalen werden verteld door de beste vrienden van W&S. En toen was het tijd om de voetjes van de vloer te laten gaan! Onder muzikale leiding van Out of Control werden die heerlijke guilty pleasures de vloer op gestuurd, waar ook ik het niet kon laten om een klein dansje te wagen vanachter mijn camera.

Om 22 uur was het voor mij tijd om afscheid te nemen en richting huis te gaan. Voor mij zat de dag er misschien op, maar de avond voor dit gezelschap was nog jong..

“And at the end of the day, your feet should be dirty, your hair messy and your eyes sparkly.”

Comments
SLUIT