MENU

Dinsdag 13 november. Voor velen een gewone dinsdag. Eentje waarbij je opstaat, je aankleedt en naar je werk gaat. Niet voor Arjen & Sifra. Die stonden ook op, maar met een heel ander gevoel: voor hen was het geen gewone dinsdag. Nee, zij gingen vandaag de eeuwige liefde verklaren aan elkaar! En aangezien dit een verhaal is die je op mijn blog leest, mag je 3x raden wie die dag vast heeft gelegd…. 😉

Yes, me! En wat vond ik dat een eer! Arjen kende ik al een tijdje en Sifra heb ik dankzij Arjen ook leren kennen. 2 hele lieve mensen met een puur hart en een doel voor ogen. Zo ook deze bruiloft. Hun relatie was relatief pril, maar hun wens was dat zeker niet: zij wilden de rest van hun leven samen doorbrengen als man en vrouw. En zo geschiedde!

Het was half 10 ‘s ochtends toen ik bij Sifra arriveerde, waar zij al helemaal in de makeup werd gezet en haar haar al mooi was opgestoken. Met nog een finishing touch aan haar makeup was het tijd om dan eindelijk die mooie bruidsjurk aan te trekken. Dé jurk die al een tijd in de hoes in huis hing. Waar ze af en toe even in spiekte (buiten Arjen’s zicht om natuurlijk) om te beseffen dat het echt haar droomjurk was voor haar droombruiloft met haar droomman.

Met wat hulp van haar moeder, zussen en schoonzussen werd de bruidsjurk aangetrokken, de sluier vastgezet en waren we klaar om richting de Lange Voorhout in centrum Den Haag te rijden. Het was druk, de dinsdagochtend spits was nauwelijks opgelost en in een poging een parkeerplek te vinden reden we zelfs per ongeluk langs Arjen en de trouwauto! Een hele toffe oude VWbus als trouwauto, die rijden niet zoveel door Den Haag, dus Sifra moest even bukken om niet gezien te worden 😉 Gelukkig had Arjen niks door (dank u zenuwen!) en was het moment dat Sifra hem op zijn schouder tikte écht een first look voor hem! Sprakeloos van verwondering staarde hij naar zijn soon-to-be wife, om te beseffen dat zij zo mooi was opgemaakt en aangekleed voor hem!

Na een korte fotoshoot, besloten ze richting het Binnenhof te gaan, wat gezien Arjen zijn politieke ambities de ultieme plek was om foto’s te maken. Het voelde bijna koninklijk om daar te lopen. Op de trappen voor de Ridderzaal, midden op het Binnenhof plein en later nog voor het Mauritshuis hebben we een hele toffe fotoshoot gehad waarbij we nog hulp kregen van het zonnetje. 🙂 Het was zo relaxed, we hadden zelfs nog tijd voor een kop koffie! Na de koffie was het tijd om richting het stadhuis te gaan, want voor je het vergeet: er stond een bruiloft op de planning!

Na het stadhuis was het tijd om richting de Jacobus de Meerdere kerk te gaan, naast de Lange Voorhout waar Sifra & Arjen eerder die dag hun first look hadden. Een prachtige rooms-katholieke kerk, met grote en hoge gewelven, glas-in-lood-ramen en vooral indrukwekkend lange gangpaden, waar Sifra met haar vader door de middelste kwam aangelopen toen het tijd was voor de kerkelijke ceremonie. Temidden van ongeveer 100 gasten gaven ze elkaar opnieuw het ja-woord, maar ditmaal voor God.

Kennelijk waren de zenuwen Arjen zóveel geworden, dat hij spontaan na het ja-woord zijn kersverse vrouw letterlijk voor het altaar achterliet… Hij rende weg… Naar het toilet! Tsja, als je moet, dan moet je… 😉 Regels? Dat zijn dingen die je zelf bepaalt. 😉 Dus als jij moet plassen na de ceremonie, dan ga je! Ik plaste bijna zelf in m’n broek, van het lachen uiteraard haha! Gelukkig kon iedereen erom lachen, inclusief de bruid!

Na de kerkelijke ceremonie hebben we nog een aantal groepsfoto’s en familiefoto’s gemaakt op de Lange Voorhout en daarna was het tijd om te eten! Ondanks het mooie weer, was het erg koud geworden en wilde iedereen graag opwarmen met een borrel. Terwijl het walking dinner klaar was om door iedereen opgegeten te worden, nam ik afscheid van dit leuke bruidspaar en reed ik met een blij hart de avond in. Terug naar huis.

Lieve Arjen & Sifra, inmiddels zijn jullie 1 jaar getrouwd en wens ik jullie nog heel veel jaren van liefde en geluk, wijsheid en gezondheid toe!

“Wij hebben lief, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad.” – 1 Johannes 4:19

Comments
Add Your Comment

SLUIT